Hondenlosloopzones in kaart gebracht!

Over dogvalley.be

Christophe, Ilse en Flux op de hondenweide in de Resterheide (Bosland)

Dogvalley.be is een platform waarbij we proberen alle hondenlosloopweides/hondenlosloopzones van België in kaart te brengen.

Sinds 2 januari 2021, zijn wij, mijn vrouw en ik, de trotse 'baasjes' van een Australische Labradoodle, Flux.

Doordat mijn vrouw, Ilse, minder mobiel is, dus we geen lange wandelingen kunnen maken, zoeken we regelmatig na de wandeling met Flux, wel eens een hondenweide/hondenlosloopzone op, waar Flux en andere honden niet alleen kunnen ravotten, maar ook een ideale plaats is om andere soortgenoten te leren kennen, dus perfect om te 'socialiseren'.

Sindsdien, begon ik online hondenlosloopweides/hondenlosloopzones op te zoeken, vooral waar we gingen wandelen. Ik merkte al snel dat het opzoeken van losloopweides niet zo simpel was, zelfs op websites van gemeenten, was het niet altijd makkelijk tot zelfs niets over terug te vinden.

Om dat voor onszelf én andere hondenbaasjes makkelijker en overzichtelijker te maken, icm mijn passie als webdesigner, kwam ik op het idee, een platform op te richten, om alle hondenlosloopzones van België in kaart te brengen.

We hopen dat we hiermee heel wat hondjes én hun baasjes hulp kunnen bieden aan de 'versnipperde' en soms moeilijk toegankelijk te vinden losloopzones.

Disclaimer: Dit is een éénmansproject, zowel de ontwikkeling vh platform, als het toevoegen van de hondenlosloopzones worden door mezelf (Christophe) opgezocht. Hierbij hang ik af van alle info die online toegankelijk is. Graag doe ik via deze weg ook een warme oproep, mocht je fouten, onvolledigheden,... ontdekken, gelieve mij gerust te contacteren (losloopzones@dogvalley.be) én heel duidelijk vermelden over welke losloopzone het gaat (alsook foto's vd losloopzones mogen ingestuurd worden), gelieve ook te vermelden of je graag je naam vermeld ziet bij de bijdrag(en) die je levert, zo kan ik dit platform altijd up-to-date en zo volledig mogelijk houden.

Groetjes,
Christophe, Ilse en een poot van Flux!